Met het goed onderhouden van uw dakvenster kunt u de levensduur aanmerkelijk verlengen. Natuurlijk kunt u het onderhoud door ons laten verrichten maar u kunt er ook voor kiezen dit zelf te doen.

Allereerst is het belangrijk het hout van het dakvenster in goede conditie te houden door dit regelmatig te lakken of te schilderen. Het hout van vensters die veel in het zonlicht liggen, zal eerder uitdrogen dan een venster dat minder aan zonlicht onderhevig is. In vochtige ruimtes kunnen vensters weer te veel vocht opnemen, wat natuurlijk ook niet goed is. Schilderwerk is daarom essentieel om de levensduur van het venster te verlengen. Indien u constateert dat het venster uitdroogt of vocht gaat opnemen is het licht opschuren en daarna lakken of schilderen van het venster vaak voldoende om er weer een paar jaar tegen te kunnen. Het jaarlijks smeren van de scharnierpunten zorgt ervoor dat de vensters soepel blijven bewegen. U kunt dit het beste doen met zuurvrije vaseline.
Vooral bij wat oudere vensters kan de foam (schuimlaag) op de ventilatieklep verteren. Deze foam is zeer eenvoudig te vervangen door de ventilatieklep schoon te krabben met een plamuurmes of een verfkrabber en de nieuwe foam, die reeds van een plakstrook is voorzien, er weer op aan te brengen.

Sinds kort leveren wij onderhouds- en herstelpakketten waarmee u het kleine onderhoud zelf kunt uitvoeren. Deze pakketten bestaan uit ventilatiefoam, scharniersmeer en een insectenfilter. Afhankelijk van de grootte van de vensters kunt u er doorgaan 3 tot 5 vensters mee opknappen.

De pakketten zijn te bestellen met bestelcodering ZZZ 145 en kosten

€ 22,00 per stuk inclusief BTW en exclusief € 10,00 verzendkosten.

Het standaard onderhoud van de vensters (scharnieren smeren, foam en insectenfilter vervangen en het nakijken van de gootstukken kunnen wij verrichten tegen een vergoeding van € 45,00 per venster inclusief BTW en exclusief voorrijkosten.

Zijn er losse onderdelen van uw venster defect of beschadigd dan is dit veelal te vervangen. Ook deze artikelen kunt u bij ons bestellen. Essentieel bij het bestellen van losse onderdelen zoals lijstwerk, scharnieren e.d. is de productcode van het venster. In de 60 jaar dat VELUX dakvensters produceert zijn er tussentijds vele kleine en grote verbeteringen doorgevoerd, wat natuurlijk een veelvoud van losse onderdelen tot gevolg heeft. Van bijna alle vensters die de laatste 30 jaar zijn geproduceerd zijn nog losse onderdelen na te bestellen. De bestelcodering vindt u op het typeplaatje van uw dakvenster. Deze bevindt zich op de rechterbovenhoek van het draaiende gedeelte van uw dakvenster. Tuimel het venster om het typeplaatje te kunnen zien. Belangrijk is het om de volledige code aan ons door te geven. Indien u losse onderdelen wilt nabestellen kunt u dit het beste doen aan de hand van een technische tekening die wij u op verzoek toe kunnen zenden.